ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО СРІБЛО

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО СРІБЛО

ЩО НАМ ВІДОМО ПРО СРІБЛО ?

 Навряд чи знайдеться точна відповідь на питання: «Хто вперше відкрив срібло?»,тому що  цей благородний метал супроводжував людство споконвіку. Були часи, коли срібло цінувалося дорожче золота і йому приписувалися магічні властивості. Сьогодні срібні вироби, як і раніше, користуються популярністю, адже вони несуть в собі відгомін таємниць і загадок, які завжди супроводжували цей унікальний метал.


МІСЯЧНИЙ МЕТАЛ

Стародавні люди асоціювали холодний срібний блиск з місячний сяйвом і вважали, що срібло здатне відганяти злих духів і зціляти людей. Тоді ще нічого не було відомо про бактерицидну дію іонів срібла, тому цей метал просто вважався чарівним. З нього робили амулети, які, як думалося тоді, могли оберігати свого власника. Добувати срібло було важко, цінність була високою, тому вироби з цього металу вважалися ознакою шляхетності, втім, як і зараз.


МЕТАЛ, ЗЦІЛЮЕ ТІЛО І ДУШУ


Люди незабаром зрозуміли, що срібло - це пластичний і довговічний метал, який легко піддається обробці, тому стали робити з нього всілякі речі для побуту: посуд, прикраси, предмети для культу.
Не володіючи знаннями з хімії, люди помічали, що срібло може темніти, це розцінювалося як ознака поглинання негативної енергетики або злих духів. Вважалося, що срібло чорніє, коли потрапить в руки хворих або нечесних людей. Срібні наконечники стріл, по міфології, здатні були вбити вампіра або перевертня.

Стародавні знахарі прикладали срібло до ран, додавали в цілющі зілля для зцілення від хвороб і омолодження. Існувала думка, що срібло здатне підвищувати стійкість духу, і навіть запам'ятовувати інформацію.


СРІБЛО В ІСТОРІЇ


Свідоцтва того, що срібло особливо шанувалося за часів античної культури і раніше, збереглися в працях давньогрецьких вчених. Так, в роботах Геродота згадується про звичку правителя Персії - Кіра пити тільки ту воду, яка настоювалась в срібних ємностях, при цьому вона могла не псуватися роками, набуваючи цілющі властивості.
Можна сміливо стверджувати, що Давня Греція досягла своєї могутності завдяки сріблу, воїни цієї держави використовували спеціальні срібні пластини для знезараження і лікування ран.
За часів Середньовіччя було втрачено багато досягнень античної науки, але срібло і раніше шанувалося як церковною владою, так і алхіміками. Здатність срібла дезінфікувати воду використовувалося повсюдно: і в Європі, і в країнах Сходу і в Америці. Перші поселенці в США, поміщали в посуд зі свіжим молоком срібні монети, запобігаючи швидкому прокисанню.
Хірургічні інструменти ХІХ століття були виготовлені зі срібла, використовувалися вони переважно у військово-польовій хірургії. Антисептичні властивості цього металу сприяли швидкому загоєнню ран і перешкоджали розвитку зараження крові.
До наших днів дійшла стародавня традиція ритуального освячення колодязів сріблом. Найчастіше в колодязь кидають срібну монету і після цього вода значно поліпшується.

У країнах Сходу був популярний масаж з сріблом, який використовувався багатими шейхами з метою оздоровлення та відновлення організму. Також шматочки срібла прикладалися до хворого зуба, щоб зняти запалення і заспокоїти біль.


СРІБЛО ТА НАУКА


Унікальні властивості срібла використовуються в наш час не тільки на Землі. Вода на Міжнародних космічних станціях очищається за допомогою срібла. Цей екологічно чистий і безпечний спосіб дезінфекції застосовується в невеликих басейнах для плавання, а в Японії винайшли спосіб, як знезаражувати повітря за допомогою іонів срібла.
Уявити сучасну електротехніку без срібла неможливо, воно є найкращим провідником електричного струму і тепла.
У сучасній лікарській діяльності для дезінфекції використовуються антисептики і антибіотики, але альтернативна медицина досі воліє до срібла, адже воно не має побічних ефектів і вбиває набагато більше бактерій, ніж аптечні препарати.
Відкриття унікальних властивостей срібла не зупиняється донині. Так, вченими доведено, що носіння прикрас з цього металу благотворно впливає на кровотворну систему, підвищує опірність організму інфекціям, сприяє омолодженню. Виходить, що срібні ювелірні вироби - це не просто красиво, але і корисно для здоров'я.
Дослідження останніх років підтверджують, що срібло можна і потрібно вживати в їжу в невеликих кількостях. Є припущення, що незабаром з'явиться новий напрямок в харчовій промисловості, яке буде займатися масовим випуском продуктів харчування, що мають в своєму складі срібло.

Інтернет-магазин срібла.

Украина.Київ-2019 SRIBLODARTM

 12.12.2018
 (1949 переглядів)